curahan hati...

bila aku mati....
taburkan bunga di pusaraku...
bisikkan satu doa al-fatihah...
ingatlah akan kebaikanku...
padamkan segala keaibanku..
damaikanku dengan bacaan yaasin...
dan ingatlah kembali...
akukah lelaki itu....???

Thursday, 31 March 2011

salam kepenatan....

hei.....
salam kepenatan...hahaha...
penat la wei.....
dalam senyum terselit kesakitan....
ape yg aku mengarut nie..???
actually,ini yg aku alami n rasa skrg.....
aku x sihat,aku sakit n aku xlarat....
tapi,aku paksa diri untk buat2 cool dpn semua org.....
aku xnak diorg taw yg aku sakit yg teramat sgt sbb aku bkn insan yg lemah.....
aku perlu kuat....
smpai bila harus mengadu badan sakit...x larat n whatever la.....
mcm perempuan la...aku lelaki...kena kuat!!!betol x..????
tapi sejujurnya aku mmg sakit....!!!
kenapa x check doctor..????
bg aku lebih baek kita xtaw kita sakit apa drpd kita dpt taw selama nie kita sakit apa....
faham x...???
klu xfaham buat2 je la faham k....
bkn ape....kalau kita taw kita sakit apa,kita akan bayangkan penyakit yg kita hadapi....
so lebih baek xtaw....juz kuatkan diri je....
ajal maut di tgn ALLAH kan...so kalau nak mati....
xkira dimana,pukul berapa...kita akan mati jugakkan...
n aku nasihatkan kpd semua bloggers....
klu sakit sikit2 xyah la jumpe doctor wei....[nasihat yg xberguna...hahaha]
bkn apa..percayalah kita sebagai pesakit hanyalah bahan ujikaji untukdiorg je....
bg ubat itu ini....xelok2 jgk.....
mmg betul itu kerja ALLAH tapi doctor mmg aku xsuke....hahaha
masih ingt klu korang pegi mana2 klinik x kira kerajaan ataupun swasta.....
masok je bilik doctor...ada x doctor terus check..????
xde kan...???dia plak tnye kita..."ye dik sakit apa???"
hahaaha...ini hanyalah sebagai hiburan...suka2....xmau tension2...
apa2 pon doctor jugaklah yg bnyk berjasa pada kita.....
ingt tue.....huhuhuhu.....
sekian je la....da penat sgt nie....huhuhu...
assalammualaikum!!!

3 comments:

  1. abez 2 ayep..ko nk smpai bila tggung sakit..
    g la jmpe dokter..
    kurang2 dia bg ubt thn sakit...

    ReplyDelete
  2. pesakit hanyalah bahan ujikaji untuk diorg je....huhu
    insya-ALLAH aku kuat!!!:)

    ReplyDelete