curahan hati...

bila aku mati....
taburkan bunga di pusaraku...
bisikkan satu doa al-fatihah...
ingatlah akan kebaikanku...
padamkan segala keaibanku..
damaikanku dengan bacaan yaasin...
dan ingatlah kembali...
akukah lelaki itu....???

Thursday, 31 March 2011

salam kepenatan....

hei.....
salam kepenatan...hahaha...
penat la wei.....
dalam senyum terselit kesakitan....
ape yg aku mengarut nie..???
actually,ini yg aku alami n rasa skrg.....
aku x sihat,aku sakit n aku xlarat....
tapi,aku paksa diri untk buat2 cool dpn semua org.....
aku xnak diorg taw yg aku sakit yg teramat sgt sbb aku bkn insan yg lemah.....
aku perlu kuat....
smpai bila harus mengadu badan sakit...x larat n whatever la.....
mcm perempuan la...aku lelaki...kena kuat!!!betol x..????
tapi sejujurnya aku mmg sakit....!!!
kenapa x check doctor..????
bg aku lebih baek kita xtaw kita sakit apa drpd kita dpt taw selama nie kita sakit apa....
faham x...???
klu xfaham buat2 je la faham k....
bkn ape....kalau kita taw kita sakit apa,kita akan bayangkan penyakit yg kita hadapi....
so lebih baek xtaw....juz kuatkan diri je....
ajal maut di tgn ALLAH kan...so kalau nak mati....
xkira dimana,pukul berapa...kita akan mati jugakkan...
n aku nasihatkan kpd semua bloggers....
klu sakit sikit2 xyah la jumpe doctor wei....[nasihat yg xberguna...hahaha]
bkn apa..percayalah kita sebagai pesakit hanyalah bahan ujikaji untukdiorg je....
bg ubat itu ini....xelok2 jgk.....
mmg betul itu kerja ALLAH tapi doctor mmg aku xsuke....hahaha
masih ingt klu korang pegi mana2 klinik x kira kerajaan ataupun swasta.....
masok je bilik doctor...ada x doctor terus check..????
xde kan...???dia plak tnye kita..."ye dik sakit apa???"
hahaaha...ini hanyalah sebagai hiburan...suka2....xmau tension2...
apa2 pon doctor jugaklah yg bnyk berjasa pada kita.....
ingt tue.....huhuhuhu.....
sekian je la....da penat sgt nie....huhuhu...
assalammualaikum!!!

Wednesday, 30 March 2011

30mac...

hai.......
jap2...izinkan daku menarik nafas pnjg....huhu
hari nie best wei....
1stly awal2 pagi aku da dpt green light drive kereta sorang2 gi putrajaya......
walah...best la...dpt jumpe member..cikgu2....best la....hahahhaha.....
niat di hati hanyalah untuk gi jumpe kaunselor tnye about future aku...
skrg aku da yakin n pasti apa yg perlu aku buat...
aku bnyak2 berterima kasih kat puan julaiha n sir faiz yg da bg aku smngt untuk meneruskan saki baki kehidupan nie.....
skrg aku lebih tumpukan kat universiti sultan zainal abidin(UNISZA)
aku pasti dan yakin aku da wat pilihan yg tepat!!!!!!!
mcm biasa doakan yg terbaik untuk aku....huhuhu...
daa,salam...
p/s : nafas ari nie xckup kuat untuk type pnjg2...hehehe

Tuesday, 29 March 2011

ohh U.P.U.

hey...
U.P.U. ohh U.P.U....
bayangkan hari nie br dpt setel....
alhmdulillah....aku hepi giler...
ye la...takot la gakk x lepas nak masok mana2 U klu x isi fasa ke2 nie....
tapi ALLAH da tnjuk jalan yg terang dan mudah untuk aku ari nie.....
ari nie gak aku bertungkus lumus nak mengimprovekan blog aku yg xseberapa nie...
dalam proses pembikinan...aceceh....huhu
da lama  la gak x on blog nie...
tapi sejak aku sakit aku yakin dan pasti...
hidup ini perlukan perubahan....
kita tidak boleh hidup di bawah kelompok kecil je...
tapi perlu meluaskan empayar kejayaan gah di mata dunia...hehehe...
apa la aku mengarut nie...huhu
esok aku nak gi skola....jumpa kaunselor sekolah....
ye la nak mintak pendapat dengan course yg aku apply....
samada sesuai atau sebaliknye....
mmg betul bergantung pada diri...tapi xsalahkan nak mintak pendapat org yg lebih bnyak mkn asam garam dr kita kan kan kan.....
so,aku harapkan yg terbaek....
anjakan paradigma yg dibuat perlulah sejajar dengan apa yg kita impikan....
mudah2an jalan yg akan disusuri dipermudahkan oleh NYA....
bye2...:)

ini blog siapa..???huhu

perempuan.....
da lama aku xckp ttg perempuan/wanita.....
wei aku rasa aku memerlukan sokongan drpd seseorg....
sapa nak jd GF aku angkt tgn...????bapak perasan + perah santan wei.....
xde sapa la nak kat ko wan ariff oiiii...bwweeekkkkk......:P
mgkin nie jwpn yg aku akn dpt...huhuhu...
xkesah la apa korang nak ckp yg pnting aku puas menulis/mengtype sesuatu yg benar....hahaha
mgkin belum smpai seru....aceceh...ayat....
da lama sgt aku nie kesepian...keseorangan....mmg sgt2 membosankan....
ape nie...org sibuk ckp pasal result,pasal nak masok U mana...aku..???
lantak la wei....nie blog sape..???blog aku kan...hahahaha
aku tetap aku...mmg betol...aku xkan pernah berubah....
dulu aku da berazam xnak pk about gurlz nie...but now...??????
bkn pe la...aku nak sama2 share prob + share ape2 je la kat seseorg....
my dad ckp jgn mudah percaya kat kwn....kwn boleh makan kwn....
tapi dia xckp plak jgn percaya kat perempuan betol x...???
so leh la aku kapel....hehehehehe....
adoyai....gatal + miangnye aku nie.....
ntah la...lepas sakit nie aku mcm rasa laen je....
aku lebih tenang n rase mcm da redi je tok menyayangi seseorg....huhuhu.....
tapi sapa la aku nie kan.....
insan biase2 je....[rendah diri plak]kan itu yg ALLAH suka.....
tapi jgn menunjuk2 wan ariff oii....huhuhu....
buat masa nie....aku terpaksa merelakan diri untuk  single mingle.....
ade jodoh ada la kan kan kan.......
perempuan yg baek untul laki yg baek2.....
aku nie xla baek sgt....tapi aku berdoa agar dpt perempuan yg taat suruhanMU ya Allah.....:)
"hidup kene enjoy klu x nanti kena sesak nafas lagi"...itu doctor kata..huhuhu...
salam!!:)

aku sakit...

salam...
percaya ataupun tidak...aku yg sihat2 nie telah diserang......
what..???serang ape nie.....???napa x balas....
actually aku diserang sesak nafas la...mcm mana nak halang....
waduh....ari nie br ok ckit...even tarik nafas still rasa sakit....
ini ke balasan untuk hambaMU yg bnyk dosa nie.....
aku betul2 ingat aku da jadi arwah....xdpt aku gambarkan kesakitan yg aku alami tu....
mana tidaknya time tu tgah driving..then aku benti on the spot kat tmpat parking....
call my dad...n tros hantar aku gi klinik...
pengalaman yg amat mengerikan untuk aku....
tapi aku brsyukur sgt aku masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar di bumi ALLAH ini...
result...???teruk sikit la wei...tapi credit smua....
mmg time tu aku rasa xpuas ati like menyalahkan takdir je...
tapi aku telah dpt keyakinan slps diserang sesak nafas ari tu...
aku diberi ubat penenang or senang ckp ubat tidur la...
then aku dpt rest n thinking.....
so skrg benda da lepas biarkan....
apa yg perlu kita buat skrg pk masa hadapan...kan kan kan...
aku sbnrnya nak sgt pegi institut pengajian tinggi islam perlis(IPTIPs)
tapi mesti my mum and dad x bg....
aku juz berserah n bertawakal je....
aku apply uitm and universiti sultan zainal abidin(UNISZA)
course ape..???secret....huhuhu
doakan aku dpt wat pilihan yg terbaik.....
aku belum capai impian aku tok wat parent aku betol2 hepi....
so pliz pray 4 my sukses ya......:)