curahan hati...

bila aku mati....
taburkan bunga di pusaraku...
bisikkan satu doa al-fatihah...
ingatlah akan kebaikanku...
padamkan segala keaibanku..
damaikanku dengan bacaan yaasin...
dan ingatlah kembali...
akukah lelaki itu....???

Monday, 12 December 2011

Alhamdulillah..

-Pertama sekali ingin aku panjatkan kesyukuran yang tak terhingga pada-Mu Ya Allah...
-Hari nie tanggal 12/12/2011 merupakan detik yang sangat mendebarkan
-Telah diketahui umum result for final exam akan keluar
-Serius before result keluar aku da dapat agak apa yang bakal aku dapat
-Yang bermain difikiran hanyalah kene repeat subject micro,jumpa en.burhan,menghadap muka junior and tambah 6 bulan lagi blaja kat PSAS.
-Seriously tue je la satu2 nyer paper yang aku xdpt buat
-Awal2 lagi aku da mengalah
-Tapi kejutan telah berlaku,inilah dia keajaiban Tuhan..
-Apa yang ada dlm surah yaasin tue
-Kalau nak jadi,jadilah ia kan??
-Masa pon telah tiba
-Seawal jam 7 pagi aku da check result
-Hahhhhhhh????????????
-Alangkah terkejutnya aku bila tengok result yg gempax nie...
-Even CGPA aku just dapat 3.31 not 3.5 and above tapi aku sgt2 bersyukur...
-Dalam hati berkata tidak sia-sia aku korban kan masa tido aku dlm jangka masa 4hari tue..hehehe
-So full result aku dpt:
-Principle of Marketing-3..67(A-)
-Microeconomic-3.33(B+)
-Statistic-3.33(B+)
-Fundamental of Accounting-2.67(B-)
-Yang aku target dpt terok dpt result ok
-Yang aku target fail Alhamdulillah Excellent...
-Apa2 pon dikesempatan nie aku nak ucap ribuan terima kasih kat my parent,my lecterur and also my frenz...
-Tanpa kalian siapalah saya....hehehe
-Buat kawan2 pengalaman dan kesukaran telah mematangkan kita
-Kita telah buat yang terbaik,jika result xmengizinkan pasti ada hikmah disebaliknya..
-Dan yang paling penting bersyukur dan jangan takbur dengan apa yang kita dapat k...
-Salam..:)

Friday, 9 December 2011

bz!!!

-oiittttt.....
-lama da xberblogger nie yerk....
-bz...xtipu pon k....
-ya,2day aku nak citer bout someone...
-dia hadir tanpa diduga...
-seriously,kali nie laen sgt2....
-aku xkenal dia pon just terserempak jer...
-tapi sekarang da rapat!!!
-yg paling aku xsangka my mum boleh terima kehadiran dia..
-apakah ini rezeki???HAHAHA
-tapi korang jgn salah tafsir plak k.....
-im with her just a fren ok...
-btw,aku happy sebab ada kwn baru....:D
-thats all!!!

Saturday, 19 November 2011

3hari lagi beb

-1,2,3...
-hah,3 hari lagi la....
-adoyai,serius gentar.....
-tapi buku,malas betul nak baca....
-asyik makan,tido,makan tido...
-macam mana nie..
-hopefully malam nie dapat kesedaran and rajn2 study...
-klu mcm nie,xley study smart da,da terpaksa tekan button study HARD.....
-apa2 pon aku akan wat yg terbaek..
-itu yg pasti....
-and 1 lagi.....
-xsaba nak cuti sem.....huhuhu...

Wednesday, 16 November 2011

owh,final exam

-4 hari lagi nak final exam
-Study baru sikit nie
-Ntah la
-4subject yg perlu aku tempuh
-Microeconomic,Accounting,Marketing and Statistic
-Tapi yg agak difficult Account and Micro la..
-Nak xnak kena gak wat terbaek
-Satu harapan aku xnak repeat mana2 paper sekalipon
-Doakan kejayaan aku..Salam

Sunday, 13 November 2011

Cinta Elysa

-Alhamdulillah,baru jer abes tgok citer Cinta Elysa kat youtube....huhuhu
-Dari episode 1-9
-Not bad lah
-Touching ade
-Terperasan pon ada
-Hopefully balik cuti sem dpt continue balik tgok citer nie
-Nak balik PSAS da
-bubye korang

Saturday, 12 November 2011

12/11/11 NOT 11/11/11 keyh...

-Hari yang memenatkan
-Itu yg dapat aku describe kan untuk hari ini
-Dengan balik rumah yg tidak ada perancangan
-Gelabah plak bila dapat taw member accident
-Ini lah kelemahan aku
-Aku xdpt nak biarkan kwn2 aku dlm kesusahan
-Aku teros jer call Aki untuk mndptkan bantuan kereta
-Penat jgn lah ckp
-Tido xcukup plak tuhh
-Around 4.30pm Aki smpai and aku teros drive macam org gila gi KLANG
-Jalan Klang mcm jalan Kling lahh
-Opppsss,sorie terlepas ckp
-Berkali2 aku pusing jalan sama
-Nasib baek smpai
-Smpai2 tengok alhmdulillah semua selamat
-Memang ingt nak hantar korang balik poli
-Tapi apakan daya,kereta x muat
-Itu jer aku mampu buat,tengok keadaan korang
-Sorie dtg lewat
-Sorie gak kalau terkasar gurauan
-Ya,lupa plak sorie gak kat Ana coz xdp hadirkan diri ke mjlis knduri tue
-Apa2 pon hari nie mmg hari yg penuh cabaran buat aku
-Thnx kat Aki yg sudi membantu
-AKU PENAT!!!!!!!!

Tuesday, 8 November 2011

bye2...

-Asslammualaikum
-Hey guys...
-pagi2 da on9...huhuhu
-entah la,hati nie rase berat plak nak balik poli...
-mana tak nyer...kat umah dpt wifi sekncang-kencangnyer....
-xde sape kaco...idop aku aman kat sini....hehehe
-teringat plak dulu,b4 aku masuk poli...aku la yg beriya2 xnak balik umah...
-sekarang????ayoyo....pening kepala ma dok poli...huhuhu
-nak xnak pagi nie,kaki aku kena gak melangkah masok ke poli....
-itu pon sebab ada polibriged...klu x mampos la aku xnak pi sana....hikhikhik
-tapi,memikirkan final exam,takot plak aku....
-hurm,actually aku kesian kat ibu n ayah aku...
-kalau aku ade kat rumah,boleh la sikit2 aku tolong diorng...
-ape2 pon guys,maybe nie entri terakhir...
-insyALLAH akan diupdate on 25/11...coz aku da cuti sem...:)
-hopefully semua ok2...n senyum2 selalu...:)

Monday, 7 November 2011

merepek suda...

-salam perpaduan korang...
-apamacam raya aidiladha tahun nie???
-hopefully ok2 la hendaknya keyh...
-picture sapa aku guna nie???future wife lah....HAHAHA
-cpt aminkan....hehehe...
-mood aku skrg tgah gila2...hehehe
-entah lah mungkin xsaba nak balik poli esok kot...
-tapi rasa macam xnak balik pon ade....HAHAHA
-study week aku harap aku dpt gunakan sepenuhnya masa yg ade untuk STUDY!!!!
-final exam 21-24november bie...cuak seyh...
-selama nie asyik maen jer kan.....
-sbb tue esok aku xnak bawa laptop....
-no more no more no more.....huhuhu
-insyALLAH,aku boley idop tanpa FB,BLOGGER around 3 weeks jer kot...
-apa2 masalah leh contact aku...di talian 012-.......hehehehe
-doakan aku berjaya weyh...kalau leh xnak la repeat2 nieyh.....
-salah silap aku selama nie ampunkan lah taw!!!!!
-ya pasal member aku tina,aku xcntact pon ko ari nie....
-bukan per,aku xnak ko pikir bukan2 kalau aku selalu cntact ko...
-aku doakan ko cepat sihat weyh....
-kawan2 yg laen...marilah kita berusaha sebaik mungkin...
-masa masih ada...so,gunakan dgn betul...
-doakan each other keyh...
-kita pasti boleh!!!
SATU DRM pasti SUCCESS!!!!yeah!!!!!daa~

Wednesday, 26 October 2011

xyah nak suke sgt larh....

-oiiitttt....
-perh,bnyak betol assgmnt erk.....
-pening2....tension!!!!
-lepas satu,satu keje dia bagi....
-dgn quiz,test lagi,tutorial,refelctive lagi......
-macam rase nak tangguh sem je lah....
-tapi nak wat cam ner.....nasib bdn....
-bruntung juga larh ade member2 yg support....
-rase x saba nak tunggu seminggu lagi...
-pastu dpt cuti study week......yeah!!!!!!
-naek2 jer teros final....untung sgt larh.....
-tapi pelik larh....
-even bnyak keje tapi mcm relax jer.....
-suke sgt wat keje last minute......
-tido lewat2 then smpai terlajak tido macam pagi td...hahaha
-sedar2 da pkul 9....wahhhhh!!!!HEBAT........
-ape2 pon aku harap dpt settle la semua keje yg diberi.....
-kepada member2...XYAH NAK SUKE SGT LARH....hahaha
-chilax aki,aza,shahril n acap!!!:D

Friday, 21 October 2011

konvokesyen punya pasal...

-wassup
-woww,interesting giler malam nieyh...
-even macam kene dera jer ngan budak senior but im ok.....
-with shahril and ahza...
-aku kene jaga brg yg bakal dijual oleh senior DRM....
-mula2 mcm xnak jer...
-tapi disebabkan nak pengalaman baru....
-aku rilex jer...
-alhmdulillah wat mase nie,hujan da benti....
-kurang sikit sejuknyer.....
-tapi xtaw nak tido mcm mana nieyh....
-xkan nak tido atas meja....
-tikar plak ade satu jer...
-cukup2 jer untuk sorang...hehehe
-niat hari nie mmg nak wat keje yg da bertimbun tapi klu da kne jge benda alah nie...
-memang x siap la keje aku....hahaha
-pressure giler wooo dok sini...
-da la xbagi balik....
-assgmnt banyak plak....
-final exam pon da dekat.....
-semput!!!!!hahaha
-ape2 pon aku harap semuanya berjalan dgn lancar...
-insyaALLAH....:)

Tuesday, 18 October 2011

Day after day, finally i found the answer.....

-have you ever felt so alone  and nothing makes sense?
-well thats how i feel right now...
-i feel  like im facing everthing myself..
-with nothing but tears and and a fake smile...
-a sad thing in life is that sometimes you meet someone who means a lot to you..
-only to find out in the end that it was never bound to be..
-and you just have to let go..
-sad are only those who understand....
-you always there for me....
-but now,you want me to stand alone???
-how do you heal a broken heart??
-i have no idea where to start because everthing i do reminds me of you....
-but when i was read this quotes"if you love somebody,let them go,if they return,they were always yours"
-"but if they dont,they never were"
-i realize that i must force myself to forget u.....
-i must let you go....
-dont worry about me anymore syira....
-i will take care of myself....
-may you live all the days of your life...
-i also have a new formula in my life...
-i have learnt from Cart Grant...
-the formula for living is quite simple...
-you get up in the morning..
-and you go to bed at night..
-in between syira,i occupy myself as best i can....
-thanks for everthing....
-i dont want say goodbyes to you...but i must say farewell syira..enjoy your life there...:(

Sunday, 16 October 2011

awak....

-syira
-napa wat wan cam nieyh??
-smpai wan trpksa wat muka hepi dpn kwn2....
-malu if diorng taw yg diri nie ade prob..
-awak slalu merajuk....
-saya sabar jer layan karenah awak...
-xpenah rase letih pon layan awak hari2....
-xpenah rase jemu pon...
-tapi kenapa tiba2 nak tglkan wan..
-awak ingt lagi mesej yg awak bg kat wan??
-"i nak u taw tempat u dlm hati i,selagi xde yg berani ambik u dr i,slagi u dlm hati i"
-i simpan lagi mesej nie syira...
-apekah wan xde lagi dlm hati awak syira???
-u ingt lagi,wan penah sruh u janji yg jgn mention nama syu,nama intn..
-tapi stiap kali wan call,awak slalu jgak mention nama diorng...
-wan sabar jer...
-xmara pon....
-nak taw sebab ape???
-kan wan da ckp,wan terima awak seadanya....
-so,sgala kelemahan n kekurangan awak wan kene terima jgak la...
-tapi kenapa nak tglkan wan jgak???
-awak kecik hati lagi pasal  gmbr tue???
-kalau wan leh tahan parent wan mara wan,parent wan mara kak wan sbb awak...
-xkan awak nak mengalah mcm tue jer...
-mesej terakhir awak smlm btl2 wat wan tersentuh,sedih n kesal sgt...
-"syra slalu mrjokk,awk sbr je syg,syra xsnggup awk brsabar layan karenah syira,dgn berat hati syra lepaskan awk,syra doakan awak jumpe prmpuan lagi baek dr syra n sntiasa ada dpn mata awk syg,xjaoh cam syra...awk lelaki terbaek dlm idop syra,tapi syra x ckup baek untk awak syg...lpas nie syra xkan gnggu lagi idop awak lagi,biarlah air mata yg temankan rndu syra kat lelaki sebaek awak pasni..last word,i luv u so much syg...assalammualaikum"
-tq syira...
-wan nak syira taw,wan tetap tgg syira kat sini....
-tapi jika takdir kita mmg untk brpisah...
-wan redha dgn sepenuh hati....
-even kita xpernah jumpe,syira tetap sweet kt dlm aty wan...
-slalu wan wan trsenyum,hepi,geram,sedih,saket aty....
-syira,wan tumpang gembra jika awk ada pilihan yg trbaek dlm idop awk...
-maafkan kekurangan wan.....:(

Tuesday, 11 October 2011

-oiiittt.....
-ape org nak kata.katalah.....
-aku ada sbb nape aku melarikan diri dr semua nie.....
-enjoy urself....:)

Monday, 10 October 2011

hurm...

-hurm......
-entah la wei.....
-kali nie,aku mula xpaham.....
-bila ku fikir balik....
-menyesal aku pegi poli.....
-menyesal aku x benti poli....
-aku da mula bosan dgn kehidupan di sini....
-aku ingt peristiwa smlm da settle but still blom....
-masih ada yg salahkan each other....
-ape nie...???
-yg lepas sudah la....
-korang xpikir aku plak,yg sanggup berkorban.....
-nak tgok kedamaian....
-rakan sekelas,aku sanngup call mntak maaf kat fariza,ina,intan....
-kalau  pikr balik,buat ape aku mntak maaf....???
-aku ada salah ker...??
-tapi kita di sini 3 tahun guys....
-sudah la tue....pliz lupakan....
-jgn mcm nie....
-aku penat melayan karenah korang.....
-pening!!
-aku seriously,xnak masok campur lagi dgn polibriged....
-im quit....
-aku serahkan kat aki untuk cnduct korang.....
-mungkin ini yg trbaek....
-aku da malas nak kusutkn kepala aku pikir pasal bnda alah nie....
-serabut.....
-klu ada latihan aku dtg....aku buat....if penat aku balik....
-itu hak aku.....jgn nnti korang mmprsoalkn plak....
-aku doakan terbaek untuk kita.....
-secara rasminya aku tarik diri...jadi cnductor korang....n jd pengerusi korang....
-so aftr this dont call me ketua lagi k....
-aku ahli biasa mcm korang.....
-n 1 aku nak ckp,aku tarik diri bukan sbb mengalah....
-tapi lebih baek undur diri sblm aku bunuh diri....juz kidding:)
-hopefully kita satu DRM dpt hepi2 mcm dulu.....
-senyum2 macam dulu...
-xnak ada salahkan sesiapa n xnak ada yg berpuak....
-itu harapan aku.....
-salam perpaduan....

Sunday, 9 October 2011

thnx ALLAH....

-hey monink u all
-hurm.....
-smlm aku tido pling awal.....
-hehehehe....(around pkul 10 gak la)
-klu x....4 pagi,pling terok 6.30 pagi br tido...
-ya,alhmdulillah....
-semua dlm keadaan baek.....
-lepas je aku call someone...
-aku rase tenang sgt.....
-dia bg aku nasihat.....
-br aku sedar dr pukauan setan....huhu
-seriously,aku blom prnah buat lagi ape yg aku buat smlm....
-gado dgn bdk prmpuan n post kat FB.....
-serious,1st time....
-gado ngan bdk laki prnah la.....
-ya,aku nie jenis bkn mudah nak maafkan org.....
-bkn mdh juga nak mntk maaf kat org....
-tapi smlm aku da pecahkan tradisi idop aku.....
-even aku rase aku xbrsalah tapi aku dgn slumbernyer mntak maaf kat diorng....
-wow!!!!hebatnyer kamu wan ariff.....
-betol jagk someone nie kata...
-kita brkwn around 3 years....
-xkan disebabkan hal nie kita tros nak brmasam muka kan.....
-so,aku call  diorng mntk maaf then aku rase semuanye da baek mcm biase...
-sorie u all.....
-terlebih mara......
-hopefully kita dpt tros hepi mcm biase.......
-sayang kamu orng.....:)
-SSKB~

macam sial!!!

-sorie....
-tajuk kali nie agak kuang ajar n x beradab....
-tapi hati aku skrg bengang sgt....
-nasib baek aku dpt kawal emosi aku dpn budak2 kelas tadi....
-ikutkan baran aku sebenar da lama aku pijak,aku tampar,aku terajang budak2 yg bajet bagos...
-1stly,pagi td aku tnye pndpt  budak2 nie....
-pilih masa sesuai untuk training kawad....
-then semua da setuju nak buat ptg nie pukul 5....
-aku nie yg ngantok...tahan je mata.....
-tido 10minit,solat asar then tros pegi tmpat kawad...
-ikutkan hati mmg malas tapi janji tetap janji....
-tapi aku ngaku aku dtg lewat ckit...around 5.10pm...
-rupanya ade lagi lewat.....
-bkn 10 minit,bkn 20 minit n bukan 30 minit....
-tapi 1 jam....
-dtg2 tros buat muka sial.....buat muka babi....
-bkn semua....yg paling ketara 3 org minah nie....
-aku cuba buat terbaek....control diri aku...
-aku xmao serius2.....
-aku nak depa hepi......
-tapi ini yg aku dpt.....
-siap nk pnggil kwn laen cnduct.....padahal kat grup nie da ada siap wakil kebangsaan lagi....
-normal la,da lama xbrkawad....bnyak pergerakan yg lupa....
-n aku xmntak diorg buat perfect....
-aku juz mntak diorg training supaya x kelam kabut nanti....
-nie aku baru dpt mesej dari hamba ALLAH....
-depa xpuas hati ngan aku....
-aku buat keputusan sendiri...n aku juz pkai selipar.....
-salah aku lagi....????????
-pliz la....aku mntak pndpt korang b4 buat benda alah nie.....
-korang ingt aku nak sgt brkawad...???lebih baek aku tido.....
-tapi bila diorng da setuju na buat ari nie...aku juz follow.....
-ptg td,serius aku ngantok......
-nasib baek sharil kejutkan aku....
-disebabkan janji aku bngkit....bangon.....
-kwn2 aku yg outing beli brg dpt hadir lagi cpt dr diorg....
-n yg paling aku sedih...korang lebih prcaya org luar.....
-snggup nk pnggil org laen cnduct....
-serius aku sedih....
-tq so much......:(

Saturday, 8 October 2011

nothing

-hurm...
-ari nie dia pelik sgt...
-xrply mesej aku...xpick up call aku....
-setengah mati jgak la aku dibuatnyer...
-risau jgn ckp la....tuhan je yg taw....
-xsilap aku lpz je aku solat maghrib br la dia rply....
-itu pon mcm nak xnak jer.....
-sedeh sgt....
-aku xtaw ape prob dia....
-ape slhnyer if ade prob share ngn aku kan....
-then aku call,bila tnye kemana awk menghilang.....
-dia juz ckp sajer....
-hurm.....
-laen mcm sgt la dia ari nie
-aku harap dia ok2 jer...
-aku juz dia nak hepi.....
-syira...maafkn wan jika wan ada wt silap....
-wan akan sntiasa setia kat sini...
-trpulang la awk nk prcaya or x...:(

Friday, 7 October 2011

motivation

-salam satu malaysia....:D
-hurm...mood:hepi + penat!!!
-br je balik dr ceramah motivation.....
-not bad la...enjoy gak...
-dr pkul 8am till 5pm..
-meh la aku nak sharing ckit input yg aku dpt kt korang erk.....
-org kata,x baek kedekut ilmu arn....:)
-1stly we need to be seorg yg terpelajar taw....
-then kene la berfikiran terbuka n merendah diri.....
-u all noe bout word SUCCESS..???
-S=stand for sense of direction(hala tuju)
-U=understanding(kefahaman)
-C=courage(keberanian)
-C=charity
-E=esteem
-S=self confidence
-S=self acceptance
-nak terangkan pnjg la...so phm2 sndiri taw...huhuhu
-kita jugak kene ingat ukuran sebenar seseorg manusia tidak pada ketika dia senang
-tetapi pada ketika dia menghadapi cabaran....
-n ayat yg smpat aku rakam tadi...
-jika anda melakukan perkara yg sering anda buat...
-anda akan mendapat keputusan yg sering anda dpt...
-hanya orang gila yg melakukan perkara yg sama...
-dan mengharapkan keputusan yang berbeza...
-so renung2kan la yer...
-even input yg dikonsi ckit jer...
-tapi nak nk wat cm ner...nie je yg trmampu....huhu
-hurm..nak kongsi video la....jom layan~

Thursday, 6 October 2011

-hey
-lama da x update blog....:)
-si dia da bising da....x abes2 tnyer jer....huhu
-ok2,ari nie trpksa gak aku ruangkan mase untk mngupdate blog nieyh...
-nak citer pasal ape yer...
- hari nie juz ade 1 topic jer aku nak citer...
-pasal aper???cer teka....jeng jeng jeng...
-hurm....actually aku nak citer pasal someone la...
-hehehe...tiba2 plak malu nieyh...ape kes...??hahaha
-dia sebaya dgn aku....satu U dgn kakak aku...
-wow!!!!untung la dkt ngn kakak ipar arn...haha
-yg rugi nyer aku....jauh beribu batu....huhu
-even jauh,aku anggap ini sbgai satu pengorbanan....
-hurm,nak taw x saper insan bertuah nie....
-ok la,meh aku knlkan...
-nama diberi noor syahira binti hamzah....
-syg betul x i eja nama u nieyh...??huhu
-org johor...sama la ngan aku...tapi aku laen ckit...aku johor murtad...hahaha
-tanggal 27/06/2011 kitorang start kenal...mesej each other....kan syg??
-aku sanngup curi no fon dia kat hp kakak aku...hihieee...
-and at the end...melekat plak....huuuuuu....
-bkn sng taw nak tackle dia nieyh....smbong!!!!
-tapi dgn kesungguhan aku menunggu,,,akhirnya kita bersama kan yunx....
-ya,bersyukur sgt2...slps break dgn ex gf dulu...mmg xmudah untk aku jatuh cinta dan mencintai...
-serius weyh....even aku otak giler2....tapi bab2 nie aku ambik serius...:)
-sape nak dilukai lagi kan...korang nak...???
-tapi ada sebab nape aku sanggup pilih dia...
-1st,kakak aku sndiri ckp dia nie mmg baek....
-2nd,dia pon still lagi single..
-3rd,da aku tersayg kat dia...nak wat cmner....huhuhu
-kitorang x penah jumpe pon....
-ini yg membuatkan satu kelainan dlm relationship aku kali nie....
-tapi dgn cara nie jer yg dpt membuktikan keikhlsan kita terhadap seseorg....
-bkn kerna paras rupa,darjat dan juga pngkat...
-aku terima dia seadanya....n hopefully dia pon mcm tue jugak....boley kan syg???
-tapi sejak akhir2 nie...problem je melanda relationship aku nie....
-ini la dinamakan dugaan dlm percintaan kan...x gado,x timbul la kasih syg....
-seperkara lagi yg aku nak bgtaw korang....
-si dia nie mmg kuat jeles....kuat shopping....n kuat majok...hahaha
-biar ape pon terjadi...i tetap syg u syra...
-xkan ada yg lain selain u....
-even kita berjauhan tapi u tetap dekat kat hati wan...percayalah....
-so,sape2 kat luar sana...pliz,doakan relationship kitorang berkekalan smpai akhir hayat...:)
-insyALLAH.....
-hurm,kitorang da plan xkan jumpe smpai 2020....xtaw la mcm mana nnti yer....
-tapi taun 2020...nak xnk i wajib kawen u da....2/2/2020...hari ahad syg....i da check...huhuhu
-tapi syg...kalau ada apa2 berlaku kat i....jgn terlalu bersedih....doakan kesejahteraan wan kat sana...
-ingt lagi x blog yg i suroh u bace tu???mcm2 bole jadi....so i harap u lebih bersedia menghadapi hari mndtg...
-ingt taw...i syg u sorang...n i syg u ketat2.....huhu....(korang jgn jeles):P

Sunday, 28 August 2011

idny...=)

~hah pe kabo sume...??
~lupo plak...eden da tuo..biasolah...
~assalammualikum semua innnnnnnnn.......huhuhu
~jom layan dulu lagu nie you-by nurjannah allia=)
~amacam...??
~aku suka lagu nie...korang...??
~malam nie saje je nak citer2 ngan korang...
~boring...esok aku balik kampung taw!!
~kampung SEGAMAT JOHOR
~sape nak ikot...??angkat kaki...hehehe
~doakan semua ok2 je taw...
~ya,sempena bulan syawal  da nak hampir tiba nie....
~ingin aku rakamkan...SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA!!!!
~balik kampung ohh ohh ohh balik kampung.....huhuhu
~sebelum terlupa aku gak nak merapatkan semua jari yg ada untuk memohon ampun dan maaf...
~atas segala silap dan salah samada sengaja ataupun tidak...
~idop nie xpernah perfect mesti ade cacat celanyer kan kan kan...
~so sape2 yg terase,makan dalam ngan perangai aku,tutur kata aku sekali lagi aku minta maap yer..
~hah..???korang xnak maapkan aku..???
~sampainya hatimu buat aku begitu......lalalalalalala...
~ikot korang la...xnak paksa nanti mak mara....hehehe  
~sape2 yg dok far away,kene travel jauh2 berhati2 di jalan raya k...
~sape2 yg nak taw pasal [idny~]....
~xmembawa maksud pape pon.....
~iyernyer juz diambil dalam lagu DAN BYRD-BOULEVARD....
~mean idny "i do noe y"or ayat betol nyer "i dont know why"huhuhu
~itu jer....tapi bg sape2 yg dah ubah maksud asal kepada mksud yg lebih special tq lah...
~ade org ckp idny tue "i do need you"
~woowwwww!!!!terbaek....huhuhu...
~so sape2 yg tertanyer2 anda sudah dapat jwpnnyer kan....
~belanje aku minum air....hahahaha....
~b4 aku lupa,raya nie jgn lupa jage diri k....
~jgn nak maen mercun sgt la...bahaye....:) 
~hurm perot pon da full sgt nie....
~baru je pekena nasi putih + ayam masak lemak cili api....yum yum...sedap beb....
~mata pon da ngantok nie...
~so aku nak mntak diri dulu yer....
~tolong doakan terbaek untuk aku k....
~goognight guys...
~assalammualaikum............

Saturday, 20 August 2011

kabaran aku di sini...huhu

-hurm...da lama x update blog.....
-lupa lak...Salam 1 MALAYSIA  kengkawan sume....
-even da kol 3 mata still xleh pejam....
-giler pe aku nie....
-br tgok bola la syg oiiii....adoyai!!!mng la weyh....congratz CHELSEA...
-actually aku nak share ngan korang perasaan aku sepanjang aku blajaq slama nie...
-poli PSAS bg aku ok la..nak kata terbaek tipu la kan...
-lecterur sume ok2...come2,kiut miut n seksi2....hehehe[tokok tmbah]
-kwn plak sporting abeh la....
-even ade yg seteng2 yg perangai meloyerkan tekak aku....hahaha
-cuma 1 je aku xsuke...PAK GUARD!!!!
-aku nak warning korang la weyh...perangai jgn nk over sgt la....
-bajet baguih sgt la....
-muda2 xnak mampuih,da tua nak marah orang jer....
-oooopppssss,sorie terEMO ckit....[saje je buat2]
-klaz DRM mg gmpaq la even ada 5 ekoq jantan jer dlm klaz...hehehe...
-Aki,Aza,Acap,Aril...syg korang la weyh....
-blajaq sini pon ok2 jer....
-tapi biase la kan...mula2 mmg bengong2 ckit...hehehe
-lagi2 nak blajaq MICROECONOMICS....perh....layan~huhuhu
-tapi xper la...pelan2 la kan....
-yer lupa lak nk gtaw....
-kat cnie aku ade gak gurlz yg aku rapat....[kwn 3 thn]huhuhu
-Kak Mai,Ana,Cik A,Intan....
-yg laen pon ok jgak tapi rmai sgt....
-kang ade gak yg kecik aty name xkene sebut!!!hihihieee..
-aku lak jenis mmg suke wat huru hara[sometimes jer] kat klaz....
-tapi kene ingt,tanpa 5 jejaka idaman nie...korang kaum hawa merana taw!!!hehehehe
-pasal cinta,no comment.....
-buat mood hilang je kang....
-mudah2an dia hepi ngan pilihan yg dia wat.....
-lagipon my dad da pesan smlm...
- loving2 kapel2 nie tolak ketepi dulu....
-blajar dulu...so aku redha jer...
-bewtol gak ckp ayah...org laki n org prmpuan....
-org laki yg trlebih beremosi time brcinta...so,klu break dia jgk la yg merana....
-prmpuan nie,xtaw la nk ckp cmner....
-ahhhh...xyah nak sentimental sgt la.....
-life need to go on.....
-kan lebih senang berkawan ngan sume orn...
-no feeling2 n always hepi!!!!kan kan kan....
-hpflly,lepas type  nie aku leh tido lena....
-nitezz u all....[idny]
-assalammualaikum....

Monday, 13 June 2011

kehidupan...

setiap apa yg kita lakukan x semestinya semua betul....
kali ini aku terperangkap dengan tipu helah syaitan...
aku tewas,tewas dan terus tewas....
aku xpernah buat benda nie....
iman aku semakin kurang dan terus berkurang...
aku xdiajar mcm nie dan aku xpernah berharap untuk jadi mcm nie....
kelekaan hari demi hari membuatkan aku tiba-tiba sedar.....
kita xkan selalu berada di atas...
lama kelamaan kita akan terus jatuh,tersungkur dan kecewa...
kembali ke pangkal jalan....
itu yg lebih tepat....
aku cuba dan terus cuba...
alhamdulillah....
aku dapat rasa sesuatu kelainan....
inilah pilihan yg tepat........
ketenangan dan kerahmatan terpahat di sanubari....
moga ianya kekal.......
untuk hari ini,esok dan selamanya....insya-Allah

Sunday, 22 May 2011

confused...

what should i say,i'm so confused....
ya,b4 i 4get thnx to ALLAH swt...my mum is back healthy...
td around 10.30p.m. aku juz saja tgok rsult politeknik..
tiba2 dpat plak...then aku bgtaw la my dad...dpt DIPLOMA PENGURUSAN PERNIAGAAN/PERUNCITAN...
witout feeling guilty dia sroh aku benti f.6...
sedyh gilerrrrrrr.......
dia ckp if u want to sucessful in ur life...
pegi politeknik...then klu rayuan U diterima pegi masok U....
even hati nie a bit hesitant...i have heard what HE saying...
waduhhh......must have hikmah niee....
sbagai anak aku cuba wat terbaik untuk ibu n ayah...
hpffly apa yg aku buat nie dpt menggembirakan hati diorang...sekian....:(

Tuesday, 17 May 2011

between the two...???

~Today I forced myself to do the best.
~one hopes the plan is to gladden the heart of u mum.
~even tired,i try...
~mind is always thinking about your health mum...hurm...:(
~only God(ALLAH swt) alone knows...
~how much i love u mum....
~now,i could choose between two...
~studying or doing business....
~maybe u all choose to study right...??
~but for my mum...
~i had  forgotten lessons for a moment..........luv u mum!!!!!!!

Monday, 16 May 2011

talking to the moon...:(

~salam!!
~"what the hell" bak kata avril lavigne...hahaha
~aku skrg cam rase nothing...kosong + bosan dgn life aku skrg....
~bila aku dpt taw ibu aku sakit...aku terus rasa xde smgt....
~aku dapat rasa kehidupan aku xbermakna lagi klu xde ibu....
~aku pon akan cuba lakukan yg terbaik untuk ibu always senyum....
~"angah cuba ibu"....angah sayang ibu sgt2....n angah doakan ibu jauh drpd dpt penyakit yg x diingini...
~tgok nak type pnjg2 pon da xde mood......
~cuma 1 aku selalu doakan....
~sebelum ALLAH nak tarik nyawa ibu dan ayah aku...tarik la nyawa aku dulu...
~coz seriously aku xkuat untuk menanggung beban yg berat tu...
~angah sayang ibu,ayah sgt2....!!!fullstopppppp.......:(

Monday, 9 May 2011

form 6 wooo...:)

-hey
-lama suda enggak jumpa kamoo org.... huhuhu
-disebabkan bz yg teramat sgt....aku trpaksa lupakan pasal blog2 nie...
- hurm...semestinya aku nk ckp aku ckup teruja....woooooo
-aku kembali menyarung uniform skola.....[hey budak skola,im back]hehehe
-sedeh gak UPU xdpt....tapi life need to go on....
-xsemestinya sapa yg dpt tue tros sukses tanpa usaha kan kan kan...
-aku cbe brfikiran positif....mgkin ini yg tlah tertulis untk aku...
-andai kata rayuan UPU xsukses aku terima seadanya...
-coz aku yakin la sgt2 setiap apa yg brlaku pasti ada hikmahnya....
-1st,yg mmbuatkan aku betul2 smgt nak msok form 6 nie coz tmpoh pengajian...
-1tahun setengah....then leh smbung wat degree...
-diikutkan klu aku struggle habis2 kli ie...aku akan ambil degree sama dgn kakak aku....
-woooo....adik beradik amek degree sama2...best tue...
-yg penting niat bersih dan usaha lebih....
-lepas STPM bkn selangkah je ke U tapi dua2 langkah ke U....
-asalkan result gmpax....
-drpd aku mngenangkan nasib yg tlah diduga slama nie[xlepas UPU]..
-lebih baik aku teros pandang ke depan jer.....
-bak kata caunselor siang td "JGN PANDANG BELAKANG"huhuhuhu
-buat apa nak nangis,menyesal....
-da bkn rezeki kita.....
-terima je la.....jgn lepaskan peluang yg da terbentang luas di dpn mata.....
-aceceh...bnyak mmbebel lak aku nie....
-even rmai org ckp form 6 nie susah...tapi aku kena anggap ini cabaran....
-kalau org lain boleh buat,boleh berjaya...kenapa aku tidak....
-diorg mkn nasi,aku pon makan nasi...sama je kan kan kan....
-buat masa nie aku nekad senekad nekadnya[berapa kali nekad daaa....]hahahaha..
-aku akan meneruskan pengajianku ke form 6...full stop....muktamad!!!!
-"anda pasti dgn keputusan anda..???"ya saya sgt2 PASTI!!!!
-kepada kawan2 ku yg laen...smoga berjaya...
-perjuangan tidak akan berakhir setakat ini je....
-masih jauh.....
-pejam mata...pegang dada....bina semangat baru....kita semua pasti boleh...YEAH!!!!

Thursday, 7 April 2011

akulah MANAGER!!!hehehe

hey.....lama x jumpa kan kan kan...huhuhu
hah mesti terkejut kan dgn jawatan yg aku dpt skrg....hehehe..
tapi serius giler2 penat wei....
tenaga aku diperlukan selama 17jam...setiap hari tanpa cuti.....
sapa sanggup angkat kaki...???hehe
seawal 6 pagi terpaksa dan dipaksa bangun....
siap2...untuk uruskan kerja seawal 7 pagi.....n then shif tamat pukul 12 tgh malam...
fuhh...x tercapai akalmu bak kata penyanyi lama elyana...huhuhu
bernaung di bawah syarikat saadiah sidek enterprise...aku terpaksa gagahkan diri....
ini bisnes keluarga...so sebagai anak aku salurkanlah tenaga yg ada sebelum melangkah kaki masuk U...
alhamdulillah bisnes yg baru dijalankan seawal 1 april 2011 mendapat sambutan yg x diduga....
aku sendiri x caya dgn hasil jualan yg dpt....
aku jugak berterima kasih la kat parent...yg memberi kepercayaan kat aku uruskan perniagaan nie...
walaupun ini perniagaan kecil...tapi aku mengambil risiko yg besar...
dgn memegang wang yg banyak setiap hari n barang2 yg berisiko tinggi untuk hilang....
tapi tanpa bantuan dua pekerja yg diambil dalam kalangan keluaga juga aku rasa aku terkontang kanting kat dalam kedai...huhuhu...
so dgn jadual kerja yg padat sebagai manager....hehehe..aku mohon maaf sgt2 klu x smpat berbalas msg dgn kwn2...berfacebook,mengupdate blog nie....
tapi insya-ALLAH jika bisnes da stabil...pekerja da ramai..aku xkan luputkan hobi aku yg suke mengtype bukan2 nie...hehe...
klu berkesempatan aku nak cerita jugak pengalaman aku sepanjang bekerja...ada yg best n ada gak yg x best...tapi xdpt nak janji bila...
doakan yg terbaik untuk aku dan bisnes nie....
ingat bkn senang nak senang...n bkn susah nak susah...kan kan kan...
ok2 da lewat nie...esok nak bgn pagi....
so salam kerinduan untuk semua...wassalam...:)

Thursday, 31 March 2011

salam kepenatan....

hei.....
salam kepenatan...hahaha...
penat la wei.....
dalam senyum terselit kesakitan....
ape yg aku mengarut nie..???
actually,ini yg aku alami n rasa skrg.....
aku x sihat,aku sakit n aku xlarat....
tapi,aku paksa diri untk buat2 cool dpn semua org.....
aku xnak diorg taw yg aku sakit yg teramat sgt sbb aku bkn insan yg lemah.....
aku perlu kuat....
smpai bila harus mengadu badan sakit...x larat n whatever la.....
mcm perempuan la...aku lelaki...kena kuat!!!betol x..????
tapi sejujurnya aku mmg sakit....!!!
kenapa x check doctor..????
bg aku lebih baek kita xtaw kita sakit apa drpd kita dpt taw selama nie kita sakit apa....
faham x...???
klu xfaham buat2 je la faham k....
bkn ape....kalau kita taw kita sakit apa,kita akan bayangkan penyakit yg kita hadapi....
so lebih baek xtaw....juz kuatkan diri je....
ajal maut di tgn ALLAH kan...so kalau nak mati....
xkira dimana,pukul berapa...kita akan mati jugakkan...
n aku nasihatkan kpd semua bloggers....
klu sakit sikit2 xyah la jumpe doctor wei....[nasihat yg xberguna...hahaha]
bkn apa..percayalah kita sebagai pesakit hanyalah bahan ujikaji untukdiorg je....
bg ubat itu ini....xelok2 jgk.....
mmg betul itu kerja ALLAH tapi doctor mmg aku xsuke....hahaha
masih ingt klu korang pegi mana2 klinik x kira kerajaan ataupun swasta.....
masok je bilik doctor...ada x doctor terus check..????
xde kan...???dia plak tnye kita..."ye dik sakit apa???"
hahaaha...ini hanyalah sebagai hiburan...suka2....xmau tension2...
apa2 pon doctor jugaklah yg bnyk berjasa pada kita.....
ingt tue.....huhuhuhu.....
sekian je la....da penat sgt nie....huhuhu...
assalammualaikum!!!

Wednesday, 30 March 2011

30mac...

hai.......
jap2...izinkan daku menarik nafas pnjg....huhu
hari nie best wei....
1stly awal2 pagi aku da dpt green light drive kereta sorang2 gi putrajaya......
walah...best la...dpt jumpe member..cikgu2....best la....hahahhaha.....
niat di hati hanyalah untuk gi jumpe kaunselor tnye about future aku...
skrg aku da yakin n pasti apa yg perlu aku buat...
aku bnyak2 berterima kasih kat puan julaiha n sir faiz yg da bg aku smngt untuk meneruskan saki baki kehidupan nie.....
skrg aku lebih tumpukan kat universiti sultan zainal abidin(UNISZA)
aku pasti dan yakin aku da wat pilihan yg tepat!!!!!!!
mcm biasa doakan yg terbaik untuk aku....huhuhu...
daa,salam...
p/s : nafas ari nie xckup kuat untuk type pnjg2...hehehe

Tuesday, 29 March 2011

ohh U.P.U.

hey...
U.P.U. ohh U.P.U....
bayangkan hari nie br dpt setel....
alhmdulillah....aku hepi giler...
ye la...takot la gakk x lepas nak masok mana2 U klu x isi fasa ke2 nie....
tapi ALLAH da tnjuk jalan yg terang dan mudah untuk aku ari nie.....
ari nie gak aku bertungkus lumus nak mengimprovekan blog aku yg xseberapa nie...
dalam proses pembikinan...aceceh....huhu
da lama  la gak x on blog nie...
tapi sejak aku sakit aku yakin dan pasti...
hidup ini perlukan perubahan....
kita tidak boleh hidup di bawah kelompok kecil je...
tapi perlu meluaskan empayar kejayaan gah di mata dunia...hehehe...
apa la aku mengarut nie...huhu
esok aku nak gi skola....jumpa kaunselor sekolah....
ye la nak mintak pendapat dengan course yg aku apply....
samada sesuai atau sebaliknye....
mmg betul bergantung pada diri...tapi xsalahkan nak mintak pendapat org yg lebih bnyak mkn asam garam dr kita kan kan kan.....
so,aku harapkan yg terbaek....
anjakan paradigma yg dibuat perlulah sejajar dengan apa yg kita impikan....
mudah2an jalan yg akan disusuri dipermudahkan oleh NYA....
bye2...:)

ini blog siapa..???huhu

perempuan.....
da lama aku xckp ttg perempuan/wanita.....
wei aku rasa aku memerlukan sokongan drpd seseorg....
sapa nak jd GF aku angkt tgn...????bapak perasan + perah santan wei.....
xde sapa la nak kat ko wan ariff oiiii...bwweeekkkkk......:P
mgkin nie jwpn yg aku akn dpt...huhuhu...
xkesah la apa korang nak ckp yg pnting aku puas menulis/mengtype sesuatu yg benar....hahaha
mgkin belum smpai seru....aceceh...ayat....
da lama sgt aku nie kesepian...keseorangan....mmg sgt2 membosankan....
ape nie...org sibuk ckp pasal result,pasal nak masok U mana...aku..???
lantak la wei....nie blog sape..???blog aku kan...hahahaha
aku tetap aku...mmg betol...aku xkan pernah berubah....
dulu aku da berazam xnak pk about gurlz nie...but now...??????
bkn pe la...aku nak sama2 share prob + share ape2 je la kat seseorg....
my dad ckp jgn mudah percaya kat kwn....kwn boleh makan kwn....
tapi dia xckp plak jgn percaya kat perempuan betol x...???
so leh la aku kapel....hehehehehe....
adoyai....gatal + miangnye aku nie.....
ntah la...lepas sakit nie aku mcm rasa laen je....
aku lebih tenang n rase mcm da redi je tok menyayangi seseorg....huhuhu.....
tapi sapa la aku nie kan.....
insan biase2 je....[rendah diri plak]kan itu yg ALLAH suka.....
tapi jgn menunjuk2 wan ariff oii....huhuhu....
buat masa nie....aku terpaksa merelakan diri untuk  single mingle.....
ade jodoh ada la kan kan kan.......
perempuan yg baek untul laki yg baek2.....
aku nie xla baek sgt....tapi aku berdoa agar dpt perempuan yg taat suruhanMU ya Allah.....:)
"hidup kene enjoy klu x nanti kena sesak nafas lagi"...itu doctor kata..huhuhu...
salam!!:)

aku sakit...

salam...
percaya ataupun tidak...aku yg sihat2 nie telah diserang......
what..???serang ape nie.....???napa x balas....
actually aku diserang sesak nafas la...mcm mana nak halang....
waduh....ari nie br ok ckit...even tarik nafas still rasa sakit....
ini ke balasan untuk hambaMU yg bnyk dosa nie.....
aku betul2 ingat aku da jadi arwah....xdpt aku gambarkan kesakitan yg aku alami tu....
mana tidaknya time tu tgah driving..then aku benti on the spot kat tmpat parking....
call my dad...n tros hantar aku gi klinik...
pengalaman yg amat mengerikan untuk aku....
tapi aku brsyukur sgt aku masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar di bumi ALLAH ini...
result...???teruk sikit la wei...tapi credit smua....
mmg time tu aku rasa xpuas ati like menyalahkan takdir je...
tapi aku telah dpt keyakinan slps diserang sesak nafas ari tu...
aku diberi ubat penenang or senang ckp ubat tidur la...
then aku dpt rest n thinking.....
so skrg benda da lepas biarkan....
apa yg perlu kita buat skrg pk masa hadapan...kan kan kan...
aku sbnrnya nak sgt pegi institut pengajian tinggi islam perlis(IPTIPs)
tapi mesti my mum and dad x bg....
aku juz berserah n bertawakal je....
aku apply uitm and universiti sultan zainal abidin(UNISZA)
course ape..???secret....huhuhu
doakan aku dpt wat pilihan yg terbaik.....
aku belum capai impian aku tok wat parent aku betol2 hepi....
so pliz pray 4 my sukses ya......:)