curahan hati...

bila aku mati....
taburkan bunga di pusaraku...
bisikkan satu doa al-fatihah...
ingatlah akan kebaikanku...
padamkan segala keaibanku..
damaikanku dengan bacaan yaasin...
dan ingatlah kembali...
akukah lelaki itu....???

Sunday, 22 May 2011

confused...

what should i say,i'm so confused....
ya,b4 i 4get thnx to ALLAH swt...my mum is back healthy...
td around 10.30p.m. aku juz saja tgok rsult politeknik..
tiba2 dpat plak...then aku bgtaw la my dad...dpt DIPLOMA PENGURUSAN PERNIAGAAN/PERUNCITAN...
witout feeling guilty dia sroh aku benti f.6...
sedyh gilerrrrrrr.......
dia ckp if u want to sucessful in ur life...
pegi politeknik...then klu rayuan U diterima pegi masok U....
even hati nie a bit hesitant...i have heard what HE saying...
waduhhh......must have hikmah niee....
sbagai anak aku cuba wat terbaik untuk ibu n ayah...
hpffly apa yg aku buat nie dpt menggembirakan hati diorang...sekian....:(

Tuesday, 17 May 2011

between the two...???

~Today I forced myself to do the best.
~one hopes the plan is to gladden the heart of u mum.
~even tired,i try...
~mind is always thinking about your health mum...hurm...:(
~only God(ALLAH swt) alone knows...
~how much i love u mum....
~now,i could choose between two...
~studying or doing business....
~maybe u all choose to study right...??
~but for my mum...
~i had  forgotten lessons for a moment..........luv u mum!!!!!!!

Monday, 16 May 2011

talking to the moon...:(

~salam!!
~"what the hell" bak kata avril lavigne...hahaha
~aku skrg cam rase nothing...kosong + bosan dgn life aku skrg....
~bila aku dpt taw ibu aku sakit...aku terus rasa xde smgt....
~aku dapat rasa kehidupan aku xbermakna lagi klu xde ibu....
~aku pon akan cuba lakukan yg terbaik untuk ibu always senyum....
~"angah cuba ibu"....angah sayang ibu sgt2....n angah doakan ibu jauh drpd dpt penyakit yg x diingini...
~tgok nak type pnjg2 pon da xde mood......
~cuma 1 aku selalu doakan....
~sebelum ALLAH nak tarik nyawa ibu dan ayah aku...tarik la nyawa aku dulu...
~coz seriously aku xkuat untuk menanggung beban yg berat tu...
~angah sayang ibu,ayah sgt2....!!!fullstopppppp.......:(

Monday, 9 May 2011

form 6 wooo...:)

-hey
-lama suda enggak jumpa kamoo org.... huhuhu
-disebabkan bz yg teramat sgt....aku trpaksa lupakan pasal blog2 nie...
- hurm...semestinya aku nk ckp aku ckup teruja....woooooo
-aku kembali menyarung uniform skola.....[hey budak skola,im back]hehehe
-sedeh gak UPU xdpt....tapi life need to go on....
-xsemestinya sapa yg dpt tue tros sukses tanpa usaha kan kan kan...
-aku cbe brfikiran positif....mgkin ini yg tlah tertulis untk aku...
-andai kata rayuan UPU xsukses aku terima seadanya...
-coz aku yakin la sgt2 setiap apa yg brlaku pasti ada hikmahnya....
-1st,yg mmbuatkan aku betul2 smgt nak msok form 6 nie coz tmpoh pengajian...
-1tahun setengah....then leh smbung wat degree...
-diikutkan klu aku struggle habis2 kli ie...aku akan ambil degree sama dgn kakak aku....
-woooo....adik beradik amek degree sama2...best tue...
-yg penting niat bersih dan usaha lebih....
-lepas STPM bkn selangkah je ke U tapi dua2 langkah ke U....
-asalkan result gmpax....
-drpd aku mngenangkan nasib yg tlah diduga slama nie[xlepas UPU]..
-lebih baik aku teros pandang ke depan jer.....
-bak kata caunselor siang td "JGN PANDANG BELAKANG"huhuhuhu
-buat apa nak nangis,menyesal....
-da bkn rezeki kita.....
-terima je la.....jgn lepaskan peluang yg da terbentang luas di dpn mata.....
-aceceh...bnyak mmbebel lak aku nie....
-even rmai org ckp form 6 nie susah...tapi aku kena anggap ini cabaran....
-kalau org lain boleh buat,boleh berjaya...kenapa aku tidak....
-diorg mkn nasi,aku pon makan nasi...sama je kan kan kan....
-buat masa nie aku nekad senekad nekadnya[berapa kali nekad daaa....]hahahaha..
-aku akan meneruskan pengajianku ke form 6...full stop....muktamad!!!!
-"anda pasti dgn keputusan anda..???"ya saya sgt2 PASTI!!!!
-kepada kawan2 ku yg laen...smoga berjaya...
-perjuangan tidak akan berakhir setakat ini je....
-masih jauh.....
-pejam mata...pegang dada....bina semangat baru....kita semua pasti boleh...YEAH!!!!