curahan hati...

bila aku mati....
taburkan bunga di pusaraku...
bisikkan satu doa al-fatihah...
ingatlah akan kebaikanku...
padamkan segala keaibanku..
damaikanku dengan bacaan yaasin...
dan ingatlah kembali...
akukah lelaki itu....???

Wednesday, 26 October 2011

xyah nak suke sgt larh....

-oiiitttt....
-perh,bnyak betol assgmnt erk.....
-pening2....tension!!!!
-lepas satu,satu keje dia bagi....
-dgn quiz,test lagi,tutorial,refelctive lagi......
-macam rase nak tangguh sem je lah....
-tapi nak wat cam ner.....nasib bdn....
-bruntung juga larh ade member2 yg support....
-rase x saba nak tunggu seminggu lagi...
-pastu dpt cuti study week......yeah!!!!!!
-naek2 jer teros final....untung sgt larh.....
-tapi pelik larh....
-even bnyak keje tapi mcm relax jer.....
-suke sgt wat keje last minute......
-tido lewat2 then smpai terlajak tido macam pagi td...hahaha
-sedar2 da pkul 9....wahhhhh!!!!HEBAT........
-ape2 pon aku harap dpt settle la semua keje yg diberi.....
-kepada member2...XYAH NAK SUKE SGT LARH....hahaha
-chilax aki,aza,shahril n acap!!!:D

Friday, 21 October 2011

konvokesyen punya pasal...

-wassup
-woww,interesting giler malam nieyh...
-even macam kene dera jer ngan budak senior but im ok.....
-with shahril and ahza...
-aku kene jaga brg yg bakal dijual oleh senior DRM....
-mula2 mcm xnak jer...
-tapi disebabkan nak pengalaman baru....
-aku rilex jer...
-alhmdulillah wat mase nie,hujan da benti....
-kurang sikit sejuknyer.....
-tapi xtaw nak tido mcm mana nieyh....
-xkan nak tido atas meja....
-tikar plak ade satu jer...
-cukup2 jer untuk sorang...hehehe
-niat hari nie mmg nak wat keje yg da bertimbun tapi klu da kne jge benda alah nie...
-memang x siap la keje aku....hahaha
-pressure giler wooo dok sini...
-da la xbagi balik....
-assgmnt banyak plak....
-final exam pon da dekat.....
-semput!!!!!hahaha
-ape2 pon aku harap semuanya berjalan dgn lancar...
-insyaALLAH....:)

Tuesday, 18 October 2011

Day after day, finally i found the answer.....

-have you ever felt so alone  and nothing makes sense?
-well thats how i feel right now...
-i feel  like im facing everthing myself..
-with nothing but tears and and a fake smile...
-a sad thing in life is that sometimes you meet someone who means a lot to you..
-only to find out in the end that it was never bound to be..
-and you just have to let go..
-sad are only those who understand....
-you always there for me....
-but now,you want me to stand alone???
-how do you heal a broken heart??
-i have no idea where to start because everthing i do reminds me of you....
-but when i was read this quotes"if you love somebody,let them go,if they return,they were always yours"
-"but if they dont,they never were"
-i realize that i must force myself to forget u.....
-i must let you go....
-dont worry about me anymore syira....
-i will take care of myself....
-may you live all the days of your life...
-i also have a new formula in my life...
-i have learnt from Cart Grant...
-the formula for living is quite simple...
-you get up in the morning..
-and you go to bed at night..
-in between syira,i occupy myself as best i can....
-thanks for everthing....
-i dont want say goodbyes to you...but i must say farewell syira..enjoy your life there...:(

Sunday, 16 October 2011

awak....

-syira
-napa wat wan cam nieyh??
-smpai wan trpksa wat muka hepi dpn kwn2....
-malu if diorng taw yg diri nie ade prob..
-awak slalu merajuk....
-saya sabar jer layan karenah awak...
-xpenah rase letih pon layan awak hari2....
-xpenah rase jemu pon...
-tapi kenapa tiba2 nak tglkan wan..
-awak ingt lagi mesej yg awak bg kat wan??
-"i nak u taw tempat u dlm hati i,selagi xde yg berani ambik u dr i,slagi u dlm hati i"
-i simpan lagi mesej nie syira...
-apekah wan xde lagi dlm hati awak syira???
-u ingt lagi,wan penah sruh u janji yg jgn mention nama syu,nama intn..
-tapi stiap kali wan call,awak slalu jgak mention nama diorng...
-wan sabar jer...
-xmara pon....
-nak taw sebab ape???
-kan wan da ckp,wan terima awak seadanya....
-so,sgala kelemahan n kekurangan awak wan kene terima jgak la...
-tapi kenapa nak tglkan wan jgak???
-awak kecik hati lagi pasal  gmbr tue???
-kalau wan leh tahan parent wan mara wan,parent wan mara kak wan sbb awak...
-xkan awak nak mengalah mcm tue jer...
-mesej terakhir awak smlm btl2 wat wan tersentuh,sedih n kesal sgt...
-"syra slalu mrjokk,awk sbr je syg,syra xsnggup awk brsabar layan karenah syira,dgn berat hati syra lepaskan awk,syra doakan awak jumpe prmpuan lagi baek dr syra n sntiasa ada dpn mata awk syg,xjaoh cam syra...awk lelaki terbaek dlm idop syra,tapi syra x ckup baek untk awak syg...lpas nie syra xkan gnggu lagi idop awak lagi,biarlah air mata yg temankan rndu syra kat lelaki sebaek awak pasni..last word,i luv u so much syg...assalammualaikum"
-tq syira...
-wan nak syira taw,wan tetap tgg syira kat sini....
-tapi jika takdir kita mmg untk brpisah...
-wan redha dgn sepenuh hati....
-even kita xpernah jumpe,syira tetap sweet kt dlm aty wan...
-slalu wan wan trsenyum,hepi,geram,sedih,saket aty....
-syira,wan tumpang gembra jika awk ada pilihan yg trbaek dlm idop awk...
-maafkan kekurangan wan.....:(

Tuesday, 11 October 2011

-oiiittt.....
-ape org nak kata.katalah.....
-aku ada sbb nape aku melarikan diri dr semua nie.....
-enjoy urself....:)

Monday, 10 October 2011

hurm...

-hurm......
-entah la wei.....
-kali nie,aku mula xpaham.....
-bila ku fikir balik....
-menyesal aku pegi poli.....
-menyesal aku x benti poli....
-aku da mula bosan dgn kehidupan di sini....
-aku ingt peristiwa smlm da settle but still blom....
-masih ada yg salahkan each other....
-ape nie...???
-yg lepas sudah la....
-korang xpikir aku plak,yg sanggup berkorban.....
-nak tgok kedamaian....
-rakan sekelas,aku sanngup call mntak maaf kat fariza,ina,intan....
-kalau  pikr balik,buat ape aku mntak maaf....???
-aku ada salah ker...??
-tapi kita di sini 3 tahun guys....
-sudah la tue....pliz lupakan....
-jgn mcm nie....
-aku penat melayan karenah korang.....
-pening!!
-aku seriously,xnak masok campur lagi dgn polibriged....
-im quit....
-aku serahkan kat aki untuk cnduct korang.....
-mungkin ini yg trbaek....
-aku da malas nak kusutkn kepala aku pikir pasal bnda alah nie....
-serabut.....
-klu ada latihan aku dtg....aku buat....if penat aku balik....
-itu hak aku.....jgn nnti korang mmprsoalkn plak....
-aku doakan terbaek untuk kita.....
-secara rasminya aku tarik diri...jadi cnductor korang....n jd pengerusi korang....
-so aftr this dont call me ketua lagi k....
-aku ahli biasa mcm korang.....
-n 1 aku nak ckp,aku tarik diri bukan sbb mengalah....
-tapi lebih baek undur diri sblm aku bunuh diri....juz kidding:)
-hopefully kita satu DRM dpt hepi2 mcm dulu.....
-senyum2 macam dulu...
-xnak ada salahkan sesiapa n xnak ada yg berpuak....
-itu harapan aku.....
-salam perpaduan....

Sunday, 9 October 2011

thnx ALLAH....

-hey monink u all
-hurm.....
-smlm aku tido pling awal.....
-hehehehe....(around pkul 10 gak la)
-klu x....4 pagi,pling terok 6.30 pagi br tido...
-ya,alhmdulillah....
-semua dlm keadaan baek.....
-lepas je aku call someone...
-aku rase tenang sgt.....
-dia bg aku nasihat.....
-br aku sedar dr pukauan setan....huhu
-seriously,aku blom prnah buat lagi ape yg aku buat smlm....
-gado dgn bdk prmpuan n post kat FB.....
-serious,1st time....
-gado ngan bdk laki prnah la.....
-ya,aku nie jenis bkn mudah nak maafkan org.....
-bkn mdh juga nak mntk maaf kat org....
-tapi smlm aku da pecahkan tradisi idop aku.....
-even aku rase aku xbrsalah tapi aku dgn slumbernyer mntak maaf kat diorng....
-wow!!!!hebatnyer kamu wan ariff.....
-betol jagk someone nie kata...
-kita brkwn around 3 years....
-xkan disebabkan hal nie kita tros nak brmasam muka kan.....
-so,aku call  diorng mntk maaf then aku rase semuanye da baek mcm biase...
-sorie u all.....
-terlebih mara......
-hopefully kita dpt tros hepi mcm biase.......
-sayang kamu orng.....:)
-SSKB~

macam sial!!!

-sorie....
-tajuk kali nie agak kuang ajar n x beradab....
-tapi hati aku skrg bengang sgt....
-nasib baek aku dpt kawal emosi aku dpn budak2 kelas tadi....
-ikutkan baran aku sebenar da lama aku pijak,aku tampar,aku terajang budak2 yg bajet bagos...
-1stly,pagi td aku tnye pndpt  budak2 nie....
-pilih masa sesuai untuk training kawad....
-then semua da setuju nak buat ptg nie pukul 5....
-aku nie yg ngantok...tahan je mata.....
-tido 10minit,solat asar then tros pegi tmpat kawad...
-ikutkan hati mmg malas tapi janji tetap janji....
-tapi aku ngaku aku dtg lewat ckit...around 5.10pm...
-rupanya ade lagi lewat.....
-bkn 10 minit,bkn 20 minit n bukan 30 minit....
-tapi 1 jam....
-dtg2 tros buat muka sial.....buat muka babi....
-bkn semua....yg paling ketara 3 org minah nie....
-aku cuba buat terbaek....control diri aku...
-aku xmao serius2.....
-aku nak depa hepi......
-tapi ini yg aku dpt.....
-siap nk pnggil kwn laen cnduct.....padahal kat grup nie da ada siap wakil kebangsaan lagi....
-normal la,da lama xbrkawad....bnyak pergerakan yg lupa....
-n aku xmntak diorg buat perfect....
-aku juz mntak diorg training supaya x kelam kabut nanti....
-nie aku baru dpt mesej dari hamba ALLAH....
-depa xpuas hati ngan aku....
-aku buat keputusan sendiri...n aku juz pkai selipar.....
-salah aku lagi....????????
-pliz la....aku mntak pndpt korang b4 buat benda alah nie.....
-korang ingt aku nak sgt brkawad...???lebih baek aku tido.....
-tapi bila diorng da setuju na buat ari nie...aku juz follow.....
-ptg td,serius aku ngantok......
-nasib baek sharil kejutkan aku....
-disebabkan janji aku bngkit....bangon.....
-kwn2 aku yg outing beli brg dpt hadir lagi cpt dr diorg....
-n yg paling aku sedih...korang lebih prcaya org luar.....
-snggup nk pnggil org laen cnduct....
-serius aku sedih....
-tq so much......:(

Saturday, 8 October 2011

nothing

-hurm...
-ari nie dia pelik sgt...
-xrply mesej aku...xpick up call aku....
-setengah mati jgak la aku dibuatnyer...
-risau jgn ckp la....tuhan je yg taw....
-xsilap aku lpz je aku solat maghrib br la dia rply....
-itu pon mcm nak xnak jer.....
-sedeh sgt....
-aku xtaw ape prob dia....
-ape slhnyer if ade prob share ngn aku kan....
-then aku call,bila tnye kemana awk menghilang.....
-dia juz ckp sajer....
-hurm.....
-laen mcm sgt la dia ari nie
-aku harap dia ok2 jer...
-aku juz dia nak hepi.....
-syira...maafkn wan jika wan ada wt silap....
-wan akan sntiasa setia kat sini...
-trpulang la awk nk prcaya or x...:(

Friday, 7 October 2011

motivation

-salam satu malaysia....:D
-hurm...mood:hepi + penat!!!
-br je balik dr ceramah motivation.....
-not bad la...enjoy gak...
-dr pkul 8am till 5pm..
-meh la aku nak sharing ckit input yg aku dpt kt korang erk.....
-org kata,x baek kedekut ilmu arn....:)
-1stly we need to be seorg yg terpelajar taw....
-then kene la berfikiran terbuka n merendah diri.....
-u all noe bout word SUCCESS..???
-S=stand for sense of direction(hala tuju)
-U=understanding(kefahaman)
-C=courage(keberanian)
-C=charity
-E=esteem
-S=self confidence
-S=self acceptance
-nak terangkan pnjg la...so phm2 sndiri taw...huhuhu
-kita jugak kene ingat ukuran sebenar seseorg manusia tidak pada ketika dia senang
-tetapi pada ketika dia menghadapi cabaran....
-n ayat yg smpat aku rakam tadi...
-jika anda melakukan perkara yg sering anda buat...
-anda akan mendapat keputusan yg sering anda dpt...
-hanya orang gila yg melakukan perkara yg sama...
-dan mengharapkan keputusan yang berbeza...
-so renung2kan la yer...
-even input yg dikonsi ckit jer...
-tapi nak nk wat cm ner...nie je yg trmampu....huhu
-hurm..nak kongsi video la....jom layan~

Thursday, 6 October 2011

-hey
-lama da x update blog....:)
-si dia da bising da....x abes2 tnyer jer....huhu
-ok2,ari nie trpksa gak aku ruangkan mase untk mngupdate blog nieyh...
-nak citer pasal ape yer...
- hari nie juz ade 1 topic jer aku nak citer...
-pasal aper???cer teka....jeng jeng jeng...
-hurm....actually aku nak citer pasal someone la...
-hehehe...tiba2 plak malu nieyh...ape kes...??hahaha
-dia sebaya dgn aku....satu U dgn kakak aku...
-wow!!!!untung la dkt ngn kakak ipar arn...haha
-yg rugi nyer aku....jauh beribu batu....huhu
-even jauh,aku anggap ini sbgai satu pengorbanan....
-hurm,nak taw x saper insan bertuah nie....
-ok la,meh aku knlkan...
-nama diberi noor syahira binti hamzah....
-syg betul x i eja nama u nieyh...??huhu
-org johor...sama la ngan aku...tapi aku laen ckit...aku johor murtad...hahaha
-tanggal 27/06/2011 kitorang start kenal...mesej each other....kan syg??
-aku sanngup curi no fon dia kat hp kakak aku...hihieee...
-and at the end...melekat plak....huuuuuu....
-bkn sng taw nak tackle dia nieyh....smbong!!!!
-tapi dgn kesungguhan aku menunggu,,,akhirnya kita bersama kan yunx....
-ya,bersyukur sgt2...slps break dgn ex gf dulu...mmg xmudah untk aku jatuh cinta dan mencintai...
-serius weyh....even aku otak giler2....tapi bab2 nie aku ambik serius...:)
-sape nak dilukai lagi kan...korang nak...???
-tapi ada sebab nape aku sanggup pilih dia...
-1st,kakak aku sndiri ckp dia nie mmg baek....
-2nd,dia pon still lagi single..
-3rd,da aku tersayg kat dia...nak wat cmner....huhuhu
-kitorang x penah jumpe pon....
-ini yg membuatkan satu kelainan dlm relationship aku kali nie....
-tapi dgn cara nie jer yg dpt membuktikan keikhlsan kita terhadap seseorg....
-bkn kerna paras rupa,darjat dan juga pngkat...
-aku terima dia seadanya....n hopefully dia pon mcm tue jugak....boley kan syg???
-tapi sejak akhir2 nie...problem je melanda relationship aku nie....
-ini la dinamakan dugaan dlm percintaan kan...x gado,x timbul la kasih syg....
-seperkara lagi yg aku nak bgtaw korang....
-si dia nie mmg kuat jeles....kuat shopping....n kuat majok...hahaha
-biar ape pon terjadi...i tetap syg u syra...
-xkan ada yg lain selain u....
-even kita berjauhan tapi u tetap dekat kat hati wan...percayalah....
-so,sape2 kat luar sana...pliz,doakan relationship kitorang berkekalan smpai akhir hayat...:)
-insyALLAH.....
-hurm,kitorang da plan xkan jumpe smpai 2020....xtaw la mcm mana nnti yer....
-tapi taun 2020...nak xnk i wajib kawen u da....2/2/2020...hari ahad syg....i da check...huhuhu
-tapi syg...kalau ada apa2 berlaku kat i....jgn terlalu bersedih....doakan kesejahteraan wan kat sana...
-ingt lagi x blog yg i suroh u bace tu???mcm2 bole jadi....so i harap u lebih bersedia menghadapi hari mndtg...
-ingt taw...i syg u sorang...n i syg u ketat2.....huhu....(korang jgn jeles):P